Spiltrap

Nominatie A.L. Snijdersprijs

In mijn tuin staat een trap — geen ladder, geen keukentrapje, maar een trap die in een woning de begane grond met de eerste verdieping zou kunnen verbinden. Alleen doet deze trap dat niet, want hij staat in mijn tuin en verbindt niets.

Lees verder »

Goed advies

'Lang haar zou jou leuker staan.' We zaten op smalle circusbankjes te wachten tot De kale zangeres zou beginnen en de regen roffelde op het tentdak. 'Alles aan jou is stoer, je mag het vrouwelijke wat meer benadrukken.'

Lees verder »

Speeksel

Kleine druppeltjes speeksel brengen haar van haar à propos. De spreker die ze onvrijwillig aan zijn mond laat ontsnappen, zou zich ervoor generen als hij wist dat zij zijn spraakregen heeft opgemerkt.

Lees verder »

Stekjes

Vereerd en verheugd ben ik als de buurvrouw me vraagt de plantjes een paar keer water te geven tijdens haar vakantie. Natuurlijk wil ik dat doen, daar zijn buurvrouwen voor! Het lijkt de grotemensenmaatschappij wel.

Lees verder »

Statement

Toe, wees een engel en help me even zoeken, zo dadelijk zijn we niet eens meer fashionably late. Wat zeg je? Hè jasses, nee, die had ik vorige week toch al, weet je dat niet meer?

Lees verder »

Neergang

Verbazingwekkend hoeveel licht die schots en scheve jaloezieën buiten houden. Weet je nog dat ik je mee wilde nemen naar Ikea, voor nieuwe? Later dacht ik: ik doe het gewoon zelf. Verrassing. Maar ik kon geen meetlint vinden.

Vertrek

Rozenstruik tot een derde teruggesnoeid en uitgegraven. De aarde om de wortels zal zich straks vermengen met nieuwe grond. Twee pissebedden scharrelen over de kluit. Gaan jullie mee of blijven jullie hier?

Lees verder »

Treinreis

Met een gewoontegebaar haalde de man tegenover me een airpodsdoosje uit zijn binnenzak, maar zijn duim bevroor in de beweging om het te openen en hij stak het terug, leunde achterover en sloot met een glimlach zijn ogen.

Lees verder »

Copyright © Heidi Aalbrecht, Leiden